onsdag 2 april 2014

Vårrus

Mycket är på gång hos oss på Ella!
Förra veckan hade vi besök av Women Up North. De fyra musikerna/låtskrivarna, från både Sverige (Annika Fehling och Maria Blom) och Danmark (Systrarna i Strawberry Blonde), spelade för oss och höll i en workshop där de berättade om sina livserfarenheter och gav oss användbara tips och råd om musikbranschen. Vi hade väldigt roligt tillsammans och jag tror inte att någon av oss gick därifrån oinspirerad.

Nu är det inspelningsvecka som gäller för ettorna. I måndags hade de uppstart i studion och fr.o.m. igår började de spela in. De jobbar själva med uppriggningen av instrumenten och inspelningen av sina egna låtar den här veckan och nästa vecka är det mixning av materialet som gäller. De håller i samma veva på att skriva låtar i Crayone och planera sin kommande vårturné i maj, så det är fullt fräs varje dag!

Även vi i tvåan har fullt upp med planeringen av vår vårturné, släppet av vår kommande singel, rep med full sättning och även akustiskt rep. Nästa fredag spelar vi på Hedbergs Bok och Musikkafé inne i Visby tillsammans med Nightbird, som tidigare gått här på Ella, och Lovisa Hellsten, som går på Ella nu. Det blir en spelning i sann Ella-anda!

Women Up North

Workshop i ELLA-huset

Spelning!