tisdag 28 maj 2013

Sverigeturnén i bilder!


Hurricane Youth på Elsas hus, Linköping
 
Världens finaste Ilse

Ilse trummar i Göteborg

Linnéa och Moa sjunger i Göteborg

Kinga och Linda

Julia och Alice får ett mål (starkt kryddad) mat innan spelning

Alina rockin' da guitar

Harpya i Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Hurricane Youth i Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Skåneland

Moa på trummor

Äggröra till frulle, mums!

Rigga på Hemgården, Lund

Julia och Moa håller koll på ljudet, Lund

Vi blev varmt välkomnade till Hemgården i Lund

Alina kollar på tidigare band som spelat på Hemgården

Hurricane Youth, Benka Di

Hurricane Youth på Benka Di

MaidaVale, Benka Di

Harpya, Benka Di


Riggning, Benka Di

Hela klassen går på promenad i Röddinge

Riggning

Frukost är det viktgaste målet på dagen, Här fick vi lyxfrulle i Röddinge.

Vackra Skåne gjorde oss alla mållösa

Harpya, Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Harpya, Positivparken, Göteborg
Packa in i bilen tidigt på morgonen i Fårösund.


Hurricane Youth, Klubb Dislocated, Stockholm

Alice är förväntansfull inför turnén

Affisch över kvällens band, Monokrom, Kalmar


måndag 27 maj 2013

Måne över Fårösund

Nu är vi hemma igen.

Igår avslutade vi turnén med en spelning i Positivparken i Frölunda (Göteborg). Det blev lite känslosamt och när vi skulle rigga ned spelades faktiskt Good Riddance - Green Day. Som i en high school-film! Spelningen i sig gick finfint, det var ett jättefint arrangemang och mottagandet var top notch. De tycktes verkligen gilla oss. Tack till alla på 1200 kvadrat! Vi vill också tacka Hannas föräldrar som bjöd på mat och husrum. Det har verkligen varit uppskattat! 

När vi skulle åka från Göteborg idag gick inte allt som planerat, dels kom vi iväg senare än det var tänkt, men så när vi skulle tanka i Mölnlycke kom Emma på att hon glömt sin jacka med plånbok etc. hemma hos Hannas pappa, så vi åkte tillbaka med lillbilen medan bussen fortsatte hem till Viktorias föräldrar i Mörteryd. När vi i lillbilen slutligen skulle åka från Göteborg för andra gången på mindre än en timme frågar Hannas pappa ifall vi inte glömt något mer och jag svarade "nej det hoppas jag verkligen inte". Men nu sitter jag, Alina, på min luftmadrass inne hos Hanna. För i all stress att skynda hemåt från Gbg glömde jag regnjackan med min rumsnyckel i. Kanske för att jag inte riktigt kan slita mig från turnélivet. 

På vägen mellan Göteborg och Oskarshamn, där vi åkte färjan ifrån, stannade vi alltså hemma hos Viktorias familj i Mörteryd. Där blev vi bjudna på mat och vi fick träffa och klappa massor av söta djur - katt, åsna, hund, get. Vi köpte även kulglass precis innan vi åkte därifrån.. Ett stort tack till Viktorias familj för maten och allt ni ordnat så fint för oss. 

Den här turnén har varit helt fantastisk och jag vill verkligen tacka mina klasskamrater för turnén men även för hela året i stort här på Ella. Jag är så glad över att ha fått lära känna er och spela musik med er. Nu är det en vecka kvar och sen lämnar vi Fårösund och drar ut på nya äventyr. Jag vill även å klassens vägnar tacka alla som bidragit till att den här turnén blivit av - föräldrar som bjudit på mat och husrum, arrangörer, ljudtekniker, alla som kommit på våra spelningar. Det har betytt väldigt mycket för oss. 

Nu kan jag knappt skriva sammanhängande längre för jag är så trött. Men det kommer fömodligen upp nån bild från turnén här framöver. Men först ligger fokus på att försöka ta igen sig samt bearbeta allt som hänt, att det just hände. Och så peppar vi för tvåornas releasefest nu på fredag!
/Alina i Harpya

fredag 24 maj 2013

Blame the wind

Jaha, nu sitter vi i bilen från Helsingborg och mot Göteborg.
Igår var vi lediga och dagen spenderades i Moas sommarhus, vi tog det mest lugnt och lyssnade på Most Wanted 2000 och idag har alla "I wanna give you a lick with my razor tongue" på hjärnan. Motvilligt.
Idag har vi spelat på Dunkers Kulturhus i Helsingborg, efter lite stress genomfördes en utomordentlig spelning. Alla var bäst. Här i bilen går våra tankar till MaidaVale som spelar i Tyskland ikväll och sen beger sig mot Malmö för att spela på riksfinalen i Livekarusellen imorgon. Sicket rockstjärneliv!

Vi i ettan spelar ju i Göteborg imorgon, det blir sista spelningen på turnén. Sen åker vi hem till Gotland via Viktorias hem där vi dels ska hälsa på hennes djur, t.ex. åsnan Batman, räknar med att det blir festligt. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Alla som befinner sig i/nära Gbg imorgon - kom och se oss i Positivparken klockan 17. Ba göre!
/Hurricane Youth & Harpya

onsdag 22 maj 2013

Lund - here we come!

Idag lämnar vi Röddinge. Ännu ett stort tack till Linnéas fantastiska föräldrar som bjöd oss på gofika när vi kom hem från Simrishamnspelningen. Tacktacktack för allt! Boende, mat etc.

Spelningen i Simrishamn gick fint, det blev lite stressigt med soundcheck och sådant men det var ju vi som höll i ljud och riggning etc. så det ska ingen annan beskyllas för. Vi var ändå nöjda och glada efteråt. Tack till Herman och alla andra på Benka Di! Hoppas att vi ses igen!

Nu är vi på väg mot Lund där vi spelar på Hemgården kl.19 ikväll. Vi är peppade, glada och spända på att få se Lund. Vi spelade en omgång Med andra ord innan vi åkte, Alice, Viktoria och Moa vann om ni ville veta det. Men ja, har ni vägarna förbi Lund ikväll så kom för bövelen! Har hört att det är två fett grymma band som lirar.
/Hurricane Youth & Harpya

tisdag 21 maj 2013

Walk away with me!

Tjaba! Vi är på Bénka di i Simrishamn och har precis ätit jättegod sallad. Ikväll spelar Maidavale, Hurricane Youth och Harpya här! Vi ettor har ju haft paus sedan i fredags så vi känner oss nästan som pånyttfödda! Vi överraskade MaidaVale igår med att komma på deras spelning på Rex i Malmö. De var grymma som vanligt. Om ni har vägarna förbi Simrishamn är det bara att komma hit, vi börjar om 50 minuter!
Kram! / Hurricane Youth & Harpya

måndag 20 maj 2013

Hej alla! Vi är i Röddinge! Vi har haft strålande sol nästan hela tiden vi varit på turné. Igår var undantaget men det hindrade inte oss från att gå ut och grilla samt spela volleyboll på eftermiddagen. Vi har blivit så hemskt bortskämda sen vi kom hit till Röddinge - blir bjudna på frukost, pizza, boende och grillat av Linnéas föräldrar och morföräldrar.
    I fredags spelade vi alltså i Kalmar på Monokrom. Spelningarna känns bara bättre och bättre. Tack till Lise och ljudteknikerna för bästa ljudet hittills och allmänt fint mottagande. Tack även till de övriga banden, vi önskade att vi hade sluppit stressa iväg så fort men vi hade 3,5- 4 timmars bilfärd framför oss.
     Lördagen spenderade vi utspridda i Malmö, Röddinge och Lund. Och ingen kunde väl undgå Eurovision. Igår såg vi när Sverige krossade Schweiz i hockey-VM. Idag fortsätter vi att ta det chill och peppa inför morgondagens spelning på Benka Di i Simrishamn.
Pusshej!

fredag 17 maj 2013

Hej!

Nu är vi någonstans mellan Linköping och Kalmar. Gårdagens gig i Linköping gick helt utmärkt! Stort tack till Elsas hus för god sallad och ett allmänt fint mottagande. Vi gillar hur det lät. Ett tack även till alla som kom och till Emmas föräldrar som fixat så fint med sovplats, frukost och förvaring. Ikväll blir det alltså Kalmar tillsammans med några andra band. Vi är glada och peppade. (Södra) Sverige är svinfint såhär på våren konstaterar vi, fantastiskt fint. Vi åker förbi sjöar vi vill bada i och hus vi vill bo i. Turnélivet är gott mot oss. Kram! /Hurricane Youth & Harpya

torsdag 16 maj 2013

On the road!

Hej! Nu sitter vi i bilen mot Linköping. Första spelningen avklarad! Det var väl lite strul rent tekniskt och extra mycket nervositet iom. första spelningen och Sthlm och hela den biten. men det känns asbra att ha kommit igång. Idag är vi lite trötta men glada och peppade på kvällens spelning på Elsas hus! Om jag hade kunnat hade jag laddat upp en bild på ett rådjur som sågs i Saltsjö-Boo där några av oss sov. Men det gick inte. Vi hör av oss snart igen! Kram!
/Hurricane Youth & Harpya

tisdag 14 maj 2013

Hurricane Youth och Harpya




Hurricane Youth & Harpya



Imorgon åker vi, TJOHO!!
Idag är det det sista som ska fixas till turnén innan vi åker från Fårösund till vårt första stopp, Broder Tuck i Stockholm.
Väskorna ska packas, all backline ska staplas upp för morgondagen och vi ska försöka få en skönhetssömn på några timmar innan vi går upp vid 03:30.

Sweden, here we come!
 

tisdag 7 maj 2013

Blame the Wind-tour!

Nu laddar vi i ettan inför vår avslutningsturné som startar nästa vecka! Det känns spännande, sorgligt och framförallt roligt! De senaste veckorna har vi slitit som djur med att skriva låtar, boka spelningar, söka sponsorer, repa och bara förbereda så mycket som vi kan inför turnén. Det är mycket som behöver göras och vi kämpar på!
Under turnén så kommer vi aktivt att uppdatera bloggen om allt som händer så håll ögonen öppna!
Så småningom  så kommer ett inlägg med bandbilder och lite info om banden också :)
Nu  ska jag (Kinga) och Alina gå ut och ta en nypa luft i detta härliga sommarväder innan det är dags att repa igen!
Peace out!

"Rockstarlife - Hamburgers every fucking day" ~ Hanna Westberg