onsdag 1 februari 2012

"De drar till San Francisco"

Om en vecka reser Ella Music Nation och de båda banden Mud Walk och Woodstripe till San Francisco.


De är inbjudna av Women´s Audio Mission, för att ge konserter och göra skivinspelningar.
Kontakterna togs i fjol efter att franska AFP:s nyhetsreportage om Ella pop- och rock visats i amerikansk tv.
I maj förra året berättade vi om hur det blivande samarbetet mellan Ella Music Nation och Women´s Audio Mission i San Francisco etablerades.
Från början var det tänkt att bandet Mud Walk, som gick ut sin utbildning sommaren 2011 skulle åka, men nu kommer även bandet Woodstripe, som går andra året av sin utbildning på Ella i Fårösund, att följa med på den tio dagar långa resan.

Mer experimentellaBåda banden kommer under en vecka att arbeta i Women´s Audio Missions studio med sina kommande ep-släpp på det nyetablerade skivbolaget Ella Music Nation.
Under dagarna i San Francisco kommer banden även att göra några livespelningar, på Rockit Room och även på The Stork Club i Oakland.
Numera stockholmsbaserade Mud Walk har behållit sin sättning sedan bandet bildades i Fårösund och har senaste året jobbat hårt med att utveckla bandet.
- Vi har blivit mera enade och nya influenserna har gjort oss tyngre och mera experimentella, säger sångerskan Anna-Stina Jungerstam.
- Även om vi inte fullt ut kan leva på musiken, så har det senaste året varit fyllt av spelningar, både i Finland men framför allt runt om i Sverige.
Bandets första ep "Barefoot band" innehåller fem egna låtar och plattan är en vandring i de gamla bluesgubbarnas värld. 30- och 40-talets bluesmusik som blandas upp med 70-talsinfluenser som Led Zeppelin och Black Sabbat och naturligtvis massor av helt ny musik.
- Låtarna till nya plattan är klara, vi har arrangerat det sista och nu väntar oss ett spännande möte i San Francisco med Women´s Audio Missions producent.
- Vi tror det blir en mycket lärorik resa, som kommer att ge oss både intryck och nya kontakter, säger Anna-Stina Jungerstam.

Första plattanEfter San Francisco fortsätter Mud Walk på egen hand till östkusten för en veckas turné, där de bland annat gästar klubbar i Chicago, Buffalo och Rochester.
Woodstripe, som för övrigt spelade på Rockskallen i lördags kväll, kommer att börja arbetet med sin första platta i San Francisco.
- Vi kommer att spela in en av låtarna där, resten spelar vi sedan in i studion i Fårösund, säger bandets basist Amanda Ahlerup.
Woodstripe som funnits som band sedan september förra året spelar även de en ganska tung 70-talsinspirerad stonerrock.
- Vi hoppas mycket på producenten Terri Winston och att få tillgång till en professionell studio. Det är svårt att få sådana möjligheter för ett nytt band här hemma, säger hon.
Den 4 februari startar de sin resa till 70-talsrockens förlovade land.