torsdag 24 november 2011

Ho ho

Vi ettor har fått bakläxa på vårt dåliga bloggande.. Så här kommer en liten update! Den här veckan har vi haft ett litet 2 dagars-projekt i ljudteknik där vi har fått testa att spela in varandra i studion för att sedan mixa låtarna. Ganska klurigt att få det att låta som man vill, men väldigt kul! Annars har vi fullt upp med att repa våra 70-tals låtar, för om knappt 2 veckor ska vi åka ut och göra några spelningar på ön!

Fred. /Johanna



fredag 18 november 2011

In tha studio!

Vad gör vi i tvåan- Woodstripe egentligen?

Denna veckan har vi haft lektioner som vanligt. I måndags och tisdagskväll har vi spelat in trummor på låten Fools Act som ni kan lyssna på myspace.

Grejen var att vi inte skulle fokusera på att få det gjort så fort som möjligt som på den låten du just nu lyssnar på, på våran myspace. Eller hur? 
Utan vi förbereder för vi EP inspelning och testar olika ljud. Hur det kan låter när man flyttar omkring med mickarna och trixar. Väldigt kul!

Efter mycket testade så slutade med att vi hade 14 mickar på trummorna. Två på baskaggen och virveln. Överhäng, hi-hat och till pukorna.Vi hade också två rumsmickar och en i tunnan som ni ser på bilden nedanför och sist en rumsmick på toletten som är utanför inspelningsrummet. Inte i själva toaletten utan i rummet-toaletten. Det blev snyggt ljud, öppen och stort.

I onsdags blev det dags för bas. Med Amandas snygga pedal lät det kanon.
Linad basförstärkare + en mick på det, en rumsmick och en dynamiskmick i tunnan. = Spännande!

Annars så repar vi Woodstripe mycket. Vi letar också spelningar och spons! Mycket kul att göra =)


Nästa gig!



Den 3:e december spelar vi på hamnplan så se till och va där för det kommer bli mycket röj och skoj =)

onsdag 9 november 2011

Woodstripe live

tisdag 8 november 2011

Ettorna spelar vidare

Vi i ettan avslutade en väldigt rolig och lärorik period med 50-talsmusik med två riktigt lyckade spelningar på skolan och har precis påbörjat en period med 60- och 70-talsmusik! Efter mycket lyssnande har de två ensemblerna bestämt sig för att spela fem låtar var ur genrerna rock, punk, disco/funk, soul och reggae.
I min ensemble (jag, Lexis, Olivia, Marie, Anna och Frida) har vi börjat med att spela Superstition av Stevie Wonder och ska sedan ge oss på Barracuda av Heart.
Alla verkar väldigt peppade och musiken från dessa årtionden är grym! Perioden ska avslutas med några än så länge obestämda gig någon gång strax innan jullovet. :)

På torsdag åker vi till Visby och Almedalsbiblioteket för Öppen scen/Poetry slam!

/Matilda

söndag 6 november 2011

Igår på Rindi

Igår var en jättekul dag, kväll och natt. En liten sammanfattning: Vi sågs 9.30 på ella. Packade in i bilarna och körde till Visby. Packa in, uppriggning, mat och vila. Mer uppriggning med scen, PA och ljus. 

New Foundation från Nyköping kom. Soundcheck. Dörrarna öppnade kl. 21 och det började droppa in folk. Vid 23 spelade första bandet alltså New Foundation sedan vi Woodstripe. 

Trumsettet åkte åt alla håll och kanter, scenen hoppade och det betyder ju bara att vi röjde väldigt mycket och det var riktigt skoj. Vår första spelning som Woodstripe, wiiee!

Jättebra DJ's under kvällen också. Rindi stängde kl. 02.00 då började vi rigga ner och var hemma i sängen halv fem. Puh!

Från detta till...

Detta!!!

Woodstripe goes unplugged

onsdag 2 november 2011

Sjukt mycket röj!

Jag vet egentligen inte vad som hände. Ni kanske inte förstår. Det känns som vi på en dag helt plötsligt blev så röjiga och det bara svänger. Det beror förmodligen på att vi hoppade ut ur vår replokal och byggde en "scen" i ella-huset. Nu hoppar och far vi åt alla håll och kanter.

Om ni tycker att det verkar kul så kom till Rindi och se oss! :)

tisdag 1 november 2011

Pedalkärlek

Så var lovet över och Ella-klanen intar åter Sundet.
Visst är det nice med lov, men Woodtripe har hela veckan legat på gränsen till rep-abstinens...!
Denna abstinens kommer nu dock att tillfredställas med råge, med tre spelningar bara den närmaste veckan. Vi är så pepp inför detta och hoppas att många kommer och ser oss.
Jag fick angenämt sällskap på tåget tillbaka från Göteborg - min efterlängtade fuzz/dist-baspedal Blogger. Den blev genas bundis med Woodo-basen. De låter sjukt maffiga tillsammans!
Lisa har köpt världens snyggaste gitarr, som längtar efter strålkastarna på scenen...
Ha det fint
/Amanda and the band