onsdag 27 oktober 2010

En liten "nostalgitripp" på höstlovet

Ja, jag har en liten nostalgitripp till förra veckan! Hah det kan inte ens kallas för det men...

Här är en jätte fin video från förra veckan. Vi hade inspelningsvecka med musiker/producent Katharina Nuttall och ljudtekniker Lina Bronner då vi spelade in vår nya låt Cocktail Flu och lärde oss en massa i processen. Jätte kul var det!

Så, Varsågod, här är den efterlängtade kortfilmen om de tre dagar då vi jobbade som mest! Bara allvarliga miner när Rob, Let's Go! är i studion...
Kolla kolla nuuu!!!



Jag har ett skönt höstlov och hoppas att ni också har det! (Speciellt ni små snorungar som befinner er i IRLAND och har fått gå på en the BLACK KEYS-spelning. Jag är inte alls avundsjuk... joh-hoo! mauu..)

Saknar er fina ellor. Ses på söndag! ♥

Kram
Ansko

P.S. Windows movie maker rules!!

måndag 25 oktober 2010

rocky road to dublin

Tjena tjena mittbena, jag står på skavsta flygplats och är pepp på 4 dagars äventyr i dublin!
Har krånglat o grejat och fixat provisoriskt pass (för 980kr!) men nu är allt klart och snart så bär det av. Jag, Anna, Johanna och Liv ska ha det supertrevligt och kolla på the Black Keys, och om du inte har hört dom så råder jag dig att göra det. Riktigt sköna grabbar.

Skönt med lov, hoppas att ni andra har det megabra ni också! puss på er!

lördag 23 oktober 2010

får jag lov?

Efter två månader på Gotland känner jag mig väldigt glad och nöjd över allt vi har fått vara med om. Ändå är det skönt att komma hem igen och återse familj och vänner. När jag kom hem låg den här fina boken och väntade på mig. Smarrigt!

På lovet ska jag: umgås med fina minskir, äta "dyr" mat och kanske, förhoppnigsvis köpa en aukustisk gitarr.
Ha ett bra lov alla !!

torsdag 21 oktober 2010

We can do it! -Yes we can!




Pulsen började att slå. Publikens nyfikenhet blandades med vår ivrighet. Snart skulle vi börja spela! Musiken i högtalarna försvann och in klev vi på scenen. Det var som att tiden stannade och självklarheten av att vi var ett VI började att sjunka in.

Då var vi klara med vår första konsert!
Från en personlig synvinkel kan jag bara säga att jag inte kan bli mycket nöjdare eller vara mer stolt över hela vår klass! Vi gav vårt allt, och det kändes. Tänk att man kan ge och få tillbaka i tusenfalt! Nu ser jag framemot nästa ensemble block! :D

/Lisa




onsdag 20 oktober 2010

Öppen scen!

Studio: Day 2


Vi håller på med att spela in gitarrer och sång idag. Det är roligare och mer innehållsrikt än det ser ut. Det är bara det att jag tar fram kameran vid fel tillfällen.
Det står:
"Image uploads will be disabled for two hours due to maintenance at 5:00PM PDT Wednesday, Oct. 20th."
..på datorn också
Hej!

tisdag 19 oktober 2010

Lite bilder från packning av buss i regelrätt iskall Fårösunds-snålblåst och riggning

Å hej å hå!





















Juvenile Deliquents

Större delen av dagen ägnades åt uppriggning i filmsalen inför morgondagens spelning. Jag tror att samtliga Ella-första-års-elever kände sig duktiga när alla kablar satt där de skulle. Det cirkulerar många meter sladd just nu.
Idag har varit något av händelsernas och intryckens dag. Inte minst att pressa in all utrustning i bussen (och givetvis glömma hälften. Vilken fenomenal tur att filmsalen inte ligger längre bort än den gör), och försöka memorera i vilket input och output alla kablar sitter, utan även att bli filmade för första gången. För att sedan få se resultatet på en bioduk. Det har en viss effekt att se sig själv i format stor.
Imorgon taggas det spelning. Publik som av personliga skäl inte kan närvara hanteras med överseende. Att utan förklaring inte dyka upp, skall tagas i beaktande av frånvarande.
Massor, massor, massor med awesomeness till Ella 1 och Ella 2.
/Ebba

Rob in the studio: Day 1

Här kommer lite updates från studion, enjoy!





















Rob, Let's Go! går in i studion!




Japp det är sant! Vi i Rob, Let's Go! går in i studion idag med ingen mindre än Katharina Nuttall! Vi är supertaggade och ska köra hårt som fan den här veckan. Så inom en snar framtid kommer ni få höra den nya feta låten Cocktail Flu, håll till godo!








Och som ni ser i inlägget här under så ska Ellas ettor (Juvenile Deliquents) spela i filmsalen här i Fårösund på onsdag, så kom dit vettja! Ska bli hur kul som helst. Har själv inte hört dom (bara lite, lite grann genom väggarna till deras replokal) så det ska bli riktigt nice att äntligen få se o höra dom!

Och med Sofies inlägg från igår så hälsar vi alltså Ellaettorna välkomna till denna blogg!

P.S. Lina jag såg minsann att du hade behållt dig själv som admin här på Ellabloggen så du kan lika gärna skriva ett gästinlägg! ;)

måndag 18 oktober 2010

Ella 1:orna - Juvenile Deliquents

Godmorgon! Det har snart gått två månader sen vi började på Ella- pop och rock. Det känns som jag varit här mycket längre eftersom jag redan har lärt mig massor och lärt känna många trevliga människor. Ni kanske undrar vilka vi Ella 1:or är egentligen? Ni har ju inte hört så mycket av oss på bloggen.
Vi är 7 tjejer från Gotland, Göteborgsområdet och Stockholm som delar ett stort intresse; Musik. Vi har under ensemblen spelat 50-tals låtar och denna veckan är det slut med det. Vi ska nämligen ha en spelning på onsdag 20/10 i filmsalen på Folkhögskolan kl. 18.30. Så kom och kolla, det kommer att bli jättekul!

Nanna, Sophie, Ebba, Amanda, Sofia, Maria och Lisa

/ Sophie

onsdag 13 oktober 2010

"Rob, Let's Go! levererar från Munkens Scen!"


"Rockklubben på Munkkällaren fortsätter med nya band och väldiskade ölglas.
I torsdags kväll körde rockklubben säsongens första gig på Munkkällaren i Visby.
Kvällens band Rob, Let's Go! från Fårösund gladde ett hundratal som tagit sig till Munken för att få en dos med rockmusik.
Gitarren i Rob, Let's Go! var strålande och med två tjejer på sång så lyckades bandet riktigt bra på rockklubbens premiärkväll." - Tobias Wallström, Gotlands Allehanda

Tack!


Ett stort tack till alla våra vänner och bekanta som kom o kollade o stöttade oss på rockklubben på Munken i torsdags! Det var sjuuuukt roligt! Hoppas att ni också tyckte det!


Just nu håller vi på att styra ihop en turné på fastlandet till v. 48-49. Vi tänkte oss Göteborg och Skåneområdet, men Stockholm/Uppsala går också bra. Så om du har några tips, eller känner nån som känner nån, så tveka inte med att höra av er till oss: robletsgoband@gmail.com


Ha det bäst, Puss och kram från Rob, Let's Go!

tisdag 5 oktober 2010

rockklubben 7/10

Här kommer en liten påminnelse om spelningen på Rockklubben (Munken, Visby) på torsdag!
Vi entrar scenen ca kl 22 ! Be there!